Narvik innstilt som Norges VM-kandidat i 2027

Gratulerer alle sammen!

Etter gårdagens vedtak i skistyret har vi nå tatt et stort steg mot et fremtidig VM i Narvik. Vedtaket er en bekreftelse på at vi i Narvik har et produkt som er enestående innenfor norsk alpinidrett, og at Norges Skiforbund har troen på at det er nettopp vi som har de beste forutsetningene for å nå frem med en søknad ovenfor det internasjonale skiforbundet, FIS. Dette skal vi være stolte av!

Vi skal derimot også være ydmyke. Det er ingen automatikk i at vi faktisk får et VM, til tross for at vi nå er valgt som den foretrukne norske kandidaten. Narvik Slalåmklubb har en sentral rolle i det videre løpet ovenfor FIS, da det er i klubben mye av kompetansen og de frivillige kreftene ligger. Det er i klubben vi over mange årtier har bygget opp den gode kulturen som gjør at vi gang på gang kan tilby de gode arrangementene, og at vi jevnlig er med å bidra til utviklingen av den nord-norske alpinidretten.

For Narvik Slalåmklubb starter arbeidet mot et VM i 2027 i dag. Nå skal vi bygge videre på den organisasjonen vi har opparbeidet over tid, denne skal utvides og finjusteres. Allerede i februar vil Barnas World Cup gå av stabelen. Dette arrangementet vil være den første av mange portpasseringer fremover. I april arrangerer klubben flere FIS-renn, hvor det er varslet at representanter for FIS vil være til stede for å «ta tempen» på Narvik som fremtidig arrangør av større mesterskap og konkurranser. Vi ble i sommer tildelt Junior-VM 2020, og arbeidet med dette er godt i gang.

Ved gårdagens vedtak er vi blitt gitt muligheten til å bevise at det er vi som skal få arrangere et VM. Dette må vi nå sørge for å overbevise FIS om, ved å levere på høyeste nivå ved hver eneste anledning fremover. Først ved årets FIS-renn, deretter ved Junior-VM i 2020, og så ved alle andre arrangementer som kommer de neste årene.

Narvik Slalåmklubb ønsker å legge til rette for at vi lykkes med dette arbeidet da et fremtidig VM vil være en stor begivenhet for klubben, byen og det nord-norske samfunnet. Vi oppfordrer derfor dere alle til å brette opp ermene også i tiden som kommer, slik at vi sammen kan vise det internasjonale skimiljøet at det ikke er noen tvil om hvor VM skal arrangeres i 2027.

Styret